D3fcon

Hekerji prodajajo dostop do cesarstva Jesse Willms

March 15, 2019 • ☕️ 1 min read

Spletni storilci kaznivih dejanj prodajajo dostop do podatkov o strankah, ukradenih na spletnih mestih, ki ponujajo dostop do podatkov o potrošnikih v ZDA. V skladu s Krebsom o varnosti je forum Dark Web objavil obvestilo o dražbi za dostop do spletnega upravnega panela za neznan »ameriški center za iskanje«, za katerega je trdil, da ima približno štiri milijone zapisov strank, vključno z imeni, e-poštnimi naslovi, gesli in telefoni številke. Začetna ponudbena cena je bila 800 dolarjev.

Zdi se, da so se ljudje, ki so bili pozvani plačati poročila, ki so jih ustvarile te storitve, kasneje pritožili, da so spletna mesta, čeprav so oglaševala dostop samo za 1 $, kmalu udarila z vrsto veliko večjih stroškov na svojih kreditnih karticah. Človek, ki stoji za prevara, se zdi, da je Jesse Willms, človek, ki ga je revija Atlantic opisala v neustreznem profilu januarja 2014 kot »The Dark Lord of the Internet«.

V primeru, da je uporaben za druge, KrebsOnSecurity objavlja tudi rezultate več povratnih poizvedb WHOIS za zgodovinske domene, povezane z prevarah: